Тел./факс: +38 (0432) 43-94-31

День пам'яті та примирення

25.04.2024

День пам'яті та примирення

     В Україні - як і в усьому світі - 8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни. В період з 07 по 11 травня 2018 року в закладі традиційно було проведено тижневик військово-патріотичного виховання під гаслом «Ці дні у пам’яті народній».

     З метою охоплення увагою та піклуванням ветеранів та дітей війни в закладі проведено акцію "Ветерани поруч". На жаль, на сьогоднішній день мало хто з ветеранів ІІ Світової залишився у живих, тому вітальні листівки та продуктові подарунки для ветеранів готували тільки 4-і класи. 

     8 травня відбувся Парад миротворчих учнівських військ 2-х класів. Діти демонстрували вміння шикуватися, перестроювалися у колону по 2, по 3, марширували за командою під марш Слов'янки.  Учні 3-х класів спільно з вчителями організували у цей день флешмоб "Пісня, обпалена війною". У виконанні класів прозвучали «Три танкісти», «Катюша», «Темна ніч», «Солдати в путь», «У солдати вихідний». Закінчився флешмоб спільним виконанням пісні "День Перемоги". 

         9 травня лідери 2-4  класів  під  керівництвом  педагога-організатора Флуд Л.М. та соціального педагога Федорової Ю.М. покладали квіти до меморіалу загиблому солдату. 

 

     Вихованці вокального ансамблю «Срібні дзвіночки» (Дмитренко К. (1-В), Грушко Д. (3-Д), Сідоров А. та Гончарук Є. (4-А), Косовцева М. та Гончарук Я. (4-Б), Олійник Я. (4-Д),  взяли участь у міському святковому концерті до Дня Перемоги (відповідальна керівник вокально-хорового гуртка Слободянюк А.В). 

    10 травня учні 4-х класів презентували власні проекти «Моя родина у роки ІІ Світової війни».

Знову Вічний вогонь обпікає серця,
Знову спогад далекий приносить неспокій,
Бо дорогам воєним немає кінця,
Бо приходять до Вас побратими крізь роки,
Забираючи друзів в останній політ,
Щоб по їхніх стежках вже онуки ходили…
Тільки вічний вогонь об’єднує усіх,
Щоб вклонитися Вам і солдатським могилам.

Останні новини