Тел./факс: +38 (0432) 43-94-31

Заочний марафон до Дня Перемоги

27.04.2024

Заочний марафон до Дня Перемоги

Друга світова війна ... Страшний період в історії країни. Але саме в цей час найбільш яскраво проявилися такі якості як відвага, дружба, взаємодопомога, мужність, відданість, ....

Вони були притаманні не тільки людям, а й їх чотирилапим друзям – тваринам, зокрема, собакам.

Друзі, багато пізнавального можна знайти в бібліотеках, в Інтернеті. Можливо, подорожуючи разом з батьками, ви також бачили пам’ятники тваринам – героям війни. Дуже цікаво було почути від вас історії про таких незвичайних героїв. Саме тому ми запрошуємо вас взяти участь у марафоні, присвяченому 9 травня - Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

Для учнів 1-2 класів:

  1. Попроси батьків знайти інформацію про тварин, які допомагали людям під час Другої світової війни. Уважно прослухай її чи прочитай.
  2. Перекажи те, що ти почув чи прочитав.
  3. Запропонуй батькам зробити відео твого виступу-переказу і відправити його твоєму вчителю у Вайбер чи на електронну пошту до 9 травня.
  4. Подумай про те, як правильно одягнутися для цієї зйомки. Добре було, якби ти під час переказу тримав  у руках роздруковане фото або малюнок тваринки, про яку будеш розповідати.

 

Для учнів 3-х класів:

  1. Знайти в Інтернеті чи в домашній бібліотеці інформацію про тварин, які допомагали людям під час Другої світової війни, і уважно її прочитай. Розглянь фото або малюнки тих тварин, про яких прочитав.
  2. 8 травня разом з батьками зайди на сайт закладу і візьми участь у вікторині «Пам’ятники тваринам-героям» або у тематичному тестуванні «Вони теж служили Батьківщині!».
  3. Не забудь зазначити своє ім’я, прізвище та клас.

 

Для учнів 4-х класів, як для найстарших, завдання складніше:

  1. Згадай все, що чув від учителя чи рідних, про Другу світову війну.
  2. Знайти в Інтернеті чи в домашній бібліотеці інформацію про українські міста-герої війни. Адже у кожного міста, як і у кожної людини, є своя доля: час народження (будування), розвитку, час зльотів і падінь, час героїчних справ.
  3. Напиши роздум на тему «Що означає місто – герой війни?». У творі стисло опиши: чому і коли місто отримало звання «місто-герой»; чи є у місті пам’ятник чи стела в пам’ять про війну; чи можна, на твою думку, взагалі давати такі звання містам; що означає дане звання для майбутніх поколінь.
  4. Було б чудово, якби ти додав фото пам’ятника місту-герою, про яке ти будеш писати.
  5. Надішли у Вайбер чи на електронну пошту своєму вчителю твір-роздум до 9 травня.

 

З нетерпінням чекаємо на ваші роботи!

Останні новини