Тел./факс: +38 (0432) 43-94-31

СТОП булінг! СТОП!

03.05.2024

СТОП булінг! СТОП!

Вже ні для кого не таємниця, що школа є не тільки місцем, де дітей навчають, а, насамперед, простором для їхнього повноцінного розвитку, осередком успішних, креативних і щасливих людей. А це можливо лише в атмосфері фізичного комфорту, сприятливого соціального та психологічного клімату, коли школа вчасно реагує на потреби дитини та з повагою ставиться до її особливостей, не допускає ніяких проявів насильства і булінгу.

Саме тому в закладі з 20 по 24 вересня проходив інформаційний тиждень «АНТИ булінг». Чи було дітям цікаво слухати про дорослі проблеми? Адже в початковій школі вони ще маленькі, веселі і дружні! Підсумки тижневика довели необхідність таких заходів. 32% учнів 3-4 класів під час анкетування зазначили, що бачили прояви булінгу поза школою і для них важливо навчитися йому протистояти, знати як захиститися.

Тому протягом тижня дорослі (вчителі та психологічна служба) пояснювали малечі, що таке булінг, яким він буває, як відрізнити булінг від звичайного конфлікту, що робити і до кого звертатися по допомогу, якщо тебе цькують чи ти став свідком булінгу. Діти переглянули мультфільми «Їжачок», «Гидке каченя», «Про чорного кота», знайшли в них ознак булінгу. Разом з психологом прочитали казку «Образи Дикобраза» і дізналися, чому ж дикобраз такий колючий і хто з тваринок його ображав і булив. Рефлексією стали виставки малюнків та міні коміксів (2-і класи) по класам, створення плакатів «СТОП булінг! СТОП!» (3-і класи) та лепбуків «Що потрібно знати про булінг» (4-і класи).

Сподіваємось, що у нашому закладі булінгу немає місця!

Останні новини