Тел./факс: +38 (0432) 43-94-31

Тижневик «Сімейні цінності»

03.05.2024

Тижневик «Сімейні цінності»

Тижневик «Сімейні цінності»

Справжня сім'я робить людину більш згуртованою, душевною, стійкою до різних соціальних негараздів. Щоб сім'я була дійсно родиною, а не просто зібранням родичів, необхідні сімейні традиції. Це дуже важливо, коли дитина з самого раннього дитинства починає усвідомлювати: це - його будинок, його родина, його маленький світ, не схожий на інші. У таку сім'ю вже дорослого сина чи дочку тягне як магнітом, і, де б не знаходилося доросле чадо, - воно неодмінно повертається «під крильце» мами і тата, в свій будинок.

Дітям обов'язково необхідно прищеплювати поняття «сім'я і сімейні цінності». Від цього вони стають добрішими.

1) У деяких сім'ях прийнято обов'язково майструвати взимку нові годівниці і розвішувати їх на деревах, а потім кожен день підсипати туди крихти і зерно. З приходом весни тема розширюється - відбувається збивання шпаківень і гостинне укріплення їх на навколишніх кленах і акаціях.

2) Відмінна сімейна традиція - малювати саморобні листівки до свят, а потім їх підписувати і дарувати рідним і друзям.

3) Дуже правильні сімейні цінності існували в сім'ях наших бабусь і дідусів - вся сім'я щодня збиралася за великим столом на обід або вечерю, при цьому домочадці ділилися своїми новинами і враженнями, розповідали, як пройшов день, вирішували питання.

4) Ще одна чудова традиція – сімейні ігри. Наприклад, старе добре лото, з картами і діжками з потертого мішечка. Саме ця нехитра гра - символ стабільності і непорушності навколишнього світу, символ міцного зв'язку родини.

5) А чим поганий сімейний фотоальбом? Так, більшість сьогоднішніх фотографій зберігаються на дисках і в комп'ютері, але чому б не роздруковувати найвдаліші? До того ж - забезпечувати їх кумедними підписами. Ціла сімейна казка вийде!

Сімейні цінності і традиції - це саме те, чого так не вистачає сучасним дітям. Наші класні родини створили свою традицію: щороку вони готують колаж «Миттєвості сімейного щастя». А потім з цікавістю і гордістю розглядають світлини і розповідають друзям і вчителям, хто на них зображений.

Піднімайте важливість сім'ї і сімейних цінностей! Створюйте свої сімейні традиції!

 

 

Останні новини